Skip to content

Jabatan Tenaga Manusia (JTM)

Wilayah Persekutuan Putrajaya

Product(s)

About LED Screen Display

Ultra large P2.5 BIG Indoor LED display and a 98” LG commercial signage display. Elevate your visual experience with our display technology. Providing best possible service and swift installation are our core values to every customer. 

We supply full range of indoor LED screen display in Malaysia, marketed under BIG Indoor series. The pixel pitch is available from P2.5, P3.0, P4.0 to P5.0 and P10.

Indoor LED Screen Display can be used in sales gallery, meeting rooms, seminar halls, conference halls, hotel ballrooms and building lobbies.

About Jabatan Tenaga Manusia (JTM)

Jabatan Tenaga Manusia (JTM), dahulunya dikenali sebagai Jabatan Tenaga Rakyat (JTR) telah ditubuhkan pada tahun 1967. Pertukaran nama berkenaan adalah disebabkan oleh fungsinya yang difokuskan kepada aktiviti program latihan kemahiran sahaja. Pertukaran nama ini berlaku pada awal tahun 2000. 

Pada awal penubuhan JTR, ia berfungsi sebagai pusat melatih tenaga mahir untuk pasaran industri tempatan, mengumpul maklumat buruh, dan menempatkan pencari-pencari pekerjaan disektor swasta. Pada ketika ini JTM telah dan akan melahirkan tenaga mahir negara dari peringkat sijil latihan hinggalah Diploma Lanjutan dalam pelbagai bidang kursus kemahiran. 

Oleh kerana dengan perubahan teknologi yang begitu pesat dan keperluan tenaga kerja mahir yang mendesak, maka JTM telah menubuhkan beberapa institusi latihan diseluruh negara.

× Click to WhatsApp Us Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday